Eén verhaal wilde ik lezen, hooguit twee. Het was nu ook niet nodig me vol te vreten met die verhalen, op een van de vier televisies aan de muur zou straks voetbal komen. Wat eigenlijk betekende dat lezen in Zo gaan die dingen helemaal niet nodig was om deze sportschoolsessie door te komen. Toch wilde ik minimaal één verhaal tot me nemen, al was het maar om nog even herinnerd te worden aan de goede ervaring van de week ervoor.

Een minuut of tien voor het voetbalprogramma sloeg ik het boek open bij het verhaal waar ik was gebleven en telde de pagina’s om vast te stellen of tien minuten zouden volstaan om het verhaal helemaal te lezen zonder me opgejaagd te voelen.

Ik waagde het erop. En anders moest het voetballen maar even wachten.

Het trainingsprogramma begon en ik steunde met mijn onderarmen op het stuur, precies zo dat ik het boek kon vasthouden. Mijn houding was perfect, mijn beenritme was perfect, de eerste zinnen van het verhaal waren perfect.

En toen kwamen er twee negerinnen op de fietsen naast me zitten. Twee hele dikke negerinnen, hun billen en dijen onttrokken de zadels uit het zicht.

Helemaal niet erg dat ze zo dik waren, of negerin. Wat me stoorde was hun harde geratel en gegiechel. Misschien waren ze zo luid omdat er een lege fiets tussen hen in stond, middels een bidon in de houder gereserveerd voor de kale neger die nu nog op het cardio-apparaat achter me stond te zweten alsof-ie al een halfuur lag te spartelen tussen de plooien van een van die enorme vrouwen.

Ze bleven maar ratelen en giechelen en ik kwam niet verder dan de eerste bladzijde. Hun stemmen bleven die van de protagonist overschreeuwen en ik wilde er het liefst iets van zeggen, maar dat zou onredelijk zijn, zeker in deze setting. In een kroeg vraag je mensen ook niet om zachter te praten.

Op een andere fiets gaan zitten ging me ter ver. Ik wilde alleen maar rust, een signaal afgeven vond ik overdreven.

Het voetballen begon en ik legde me bij de situatie neer, sloeg het boek dicht. Voortaan ook maar wat muziek meenemen.

Deel via social media:
  • Twitter
  • Hyves
  • Facebook
  • NuJIJ
  • LinkedIn
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Print
  • PDF
  • Add to favorites